Bilde
EXPLODING HEAD SYNDROME - ARISTOCRATICAL TENDENCIES (BIG DAY RECORDS)

Eksplosiv hardcore fra Oslos undergrunn

De fleste med en reel rock'n'roll-interesse i hovedstaden og områdene rundt, er nok oppmerksomme på punkrock/hardcore-bandet Exploding Head Syndrome. De har snart herjet undergrunnen i hele 10 år, de har gitt ut et par langspillere, og de har varmet opp for folk som Satyricon, Sham 69, The good The Bad and The Zugly og Blood Command, for å nevne noen.

I disse dager er de altså aktuelle med en flunkende ny 5-låters EP, en av det slaget som sparker skikkelig røv, og som biter fra seg så fort anledningen byr seg, noe som igjen betyr; hver gang de kommer ut av noe som omså bare kan minne om en høyttaler. Denne EP-en er dessuten sluppet på et fargerikt rock'n'roll-smykke av en 10-tommer (vinyl, selvsagt), og med den på platespilleren følger rifftunge låter i kjent hardcore stil, der det også er plenty anledning til å skråle med, for de av dere som setter pris på den mer eller mindre berømte konsertsporten, allskråling. 

Gutta serverer stoffet sitt i kjent EHS-stil, kanskje bedre enn de noen sinne har gjort det, og låtmaterialet står ikke tilbake for det beste de har levert tidligere. Det er mye som peker i retning av at låtene er en smule mer melodiske, samtidig som de faktisk kan virke mer hardtslående. Fansen får med andre ord både i pose og sekk.

Bilde
De 5 eminente rockerne i Exploding Head Syndrome

Så, er man glad i melodisk hardcore-punk, liker man definitivt Exploding Head Syndrome. Årets utgivelse bærer også på et aldri så lite budskap - her sagt med gjengens egne ord:

"Det holistiske perspektivet på EP-en handler om fordelingen av samfunnets goder, hvor individets tiltagende villighet til å krysse etiske retningslinjer, virker å gi større og større belønning. Usannheter og grådighet er en uheldig kombinasjon som gjerne avler berømmelse og rikdom; mennesker vi hadde trengt mest ved at de sto frem som gode eksempler, gjør heller det stikk motsatte."

Vi i The Wilhelmsens føler oss trygge på at EHS vil fortsette sin dedikerte ferd i undergrunnrockens stadig eksplosive utvikling, noe de stadfester så det synger etter med denne kanontøffe EP-en. Og føler du deg i form til å ta full rock'n'roll-styring på livet ditt nå som lørdagskvelden nærmer seg med stormskritt, kan det være mer enn lurt å fyre opp Aristocratical Tendencies før du eventuelt sjenker deg en whisky, eller hvilken gift det måtte være du foretrekker. Her går det på kaffe, det funker også jævlig godt. Definitivt. Kjøp og løp! Det er det minste du kan unne din punkrockbefengte lille rumpestump.