Den siste måneden har Byscenen i Trondheim vært under beleiring. De involverte har vært en sekskløver kledd i dress og vernemaske, bevæpnet med baseball bat, brekkjern og andre slagvåpen. I salen har til sammen 10 500 publikummere danset ompa til de dør, for djevelens orkester viste ingen nåde fra scenen.
Årets mest etterlengtede utgivelse ble sluppet ved midnatt, "We The Thee" med Thee K-Otics. Ikke hørt om dem, sier du? Da bør du gjøre noe med det straksens, sier jeg.
Kåre Indrehus er ute med sitt sjuende studioalbum, det tredje på Apollon. Også denne gangen fortsetter han søken etter sitt perfekte utrykk, selv om han egentlig fant det på første forsøk, så det er vel mer korrekt å hevde at han søker å videreutvikle det, noe han lykkes litt med hver gang.
På en konsert med Romano så får musikken tale for seg selv, det bys ikke på noe anekdotisk småprat mellom sangene. Ikke driver han og stemmer og bytter gitarer så ofte heller, så perlene kommer tett på denne snoren. Det blir ikke særlig bedre enn dette.
Tom Roger Aadland er en artist vi har fulgt ganske så nøye i noen år. En melodimaker og tekstforfatter det oser kvalitet av. Nå er han her igjen, denne gangen med sitt tiende studioalbum - "Skyer". Undertegnede har alltid store forventninger når sånt skjer, så lista ligger der oppe et sted.
Ånon Sørnæs Bakkjen har vært en wonderkid i norsk rock i mange år, og sammen med kompisene Kofi Álvaro Kjølstad Erdal (trommer) og Lasse Bull (bass) har de rukket å imponere med to utgivelser. Trioen Hayeminol har nå blitt en kvartett, med Thora Helene Skoglund Tuveng (mellotron, tamburin, maracas, kubjelle, vokal mm), og fortsetter sin reise mot å bli en nasjonal rockeskatt.
Etter å ha fulgt Babylon Badlands fra begynnelsen er mitt inntrykk nå etter å ha hørt "190 Desibel Kjærlighet", deres fjerde studioalbum, cirka 10 ganger, at Levi Henriksen kommer til å fronte dette bandet helt inn i himmelen. Og det vil han nok gjøre - og jeg håper det, for de har aldri vært bedre enn det de er akkurat nå.
Orango er en Oslo-basert trio som nå er ute med sitt åttende studioalbum, "Mohican". De har vært av og på som band siden årtusenskiftet, med en lengre pause mellom debutalbumet "Villa Exile" (2004) og "Confessions" (2011). Karene er lett et av landets kuleste rockeband de siste ti årene, og de skuffet definitivt ikke med fjorårets album.
Hva Er Det Som Spiser Meg Om Natten har spilt inn Plottet på nytt, og lagd en djevelsk cool og trivelig video av seansen. Bandet er riktignok nedskallert noe, men på det viset skapes en versjon som er både annerledes og nyskapende. Og det liker vi jo, når utgangspunktet er så strøkent som jo "Plottet" er. Vi snakker tross alt om en av de feteste låtene som ble lagd i 2022.