Bilde
Det er viktig å ha musikk i livet, og her i huset gjelder bare fysiske formater.

Å Skrive Om Musikk

Det er ganske lenge siden jeg begynte å skrive noe om musikk. Ca. 15 år vil jeg si. Egentlig er ikke det særlig lenge når sant skal sies, særlig når man tar i betraktning at jeg knapt har skrevet et eneste ord de siste par årene. Om musikk altså.

Men jeg har jo lyttet siden jeg kunne gå i likhet med så mange av oss - og det er noe ganske annet. Grunnen til at jeg sier dette nå er enkelt og greit at jeg atter en gang har bestemt meg for å skrive og mene noe om vår aller fineste kunstform, musikken. Det er ikke lett å formidle musikk gjennom språket, men det lar seg gjøre på et vis. Det er det mange skribenter som har bevist, og ikke minst her hos oss.
Den viktigste grunnen til at jeg har hatt en lang pause fra The Wilhelmsens, er først og fremst at jeg følte jeg bare gjentok  meg selv, og sånn blir det jo når du har skrevet hundrevis av omtaler. Det finnes liksom bare SÅ mange ord.
Det finnes heldigvis mange kombinasjoner av ord, så derfor tenker jeg at det kan løsne litt likevel om jeg går i gang igjen.
Jeg lever jo og ånder for musikken og vil at så mange som mulig skal gjøre det samme. Musikk er en berikelse uansett for min del. Et universalspråk alle forstår på sitt eget vis. En kunstform de alle fleste har et forhold til, uansett hvilken sjanger det er snakk om.

Bilde
Miles var litt av en type. En katt av de sjeldne, og i min bok et geni.
Miles var en musiker av de sjeldne. En "katt" det kun fantes én av. Et geni, intet mindre.

Poenget med denne "kunngjøringen" er rett og slett bare å kort fortelle litt om hvor jeg befinner meg rent musikalsk for tiden, og ikke minst hva jeg tenker kan forventes fra min lille penn når jeg først skal skrive noe. 
De siste årene har jeg funnet litt tilbake til den delen av min musikksjel som lener seg inn i jazzens verden der figurer som Miles Davis, Charles Mingus, Art Blakey, Herbie Hancock, Bill Evans (for å nevne noen få), og ikke minst mange av de nye (og gamle) norske artistene som beveger seg i det vi kan kalle - jazz-segmentet.
Nå er det heldigvis ikke slik at jeg kun lytter til jazz for tiden. Å nei du. Her går det også i skranglepop, hardrock, prog, punk, singer/songwriter, viser og hva det måtte være. Til og med litt klassisk.

Avslutningsvis, sånn bare for å forholde meg til overskriften, vil jeg si at det er ekstremt givende å skrive om musikk når man er i full flyt, akkurat som det er givende å fremføre en jam når alle involverte er i den samme fine flyten. Så... Jeg blir vel å skrive noen omtaler, óg jeg blir å skrive ting jeg føler for som kanskje bare har en liten relasjon til musikk... Dette vil tiden vise.

OK. Ønsker alle en superfin sommerkveld der ute. Vi snakkes helt plutselig.