Bilde
Norsk Råkk
Seks kledelig alvorlige karer, fotografert av Tarjei Krogh.

VIDEOPREMIERE: Norsk Råkk - La Det Rulle

Oslo-baserte Norsk Rock er snart ute med nytt album på den brillefine labelen Fucking North Pole Records, ei skive som er produsert av Jørn Christensen. Den forrige utgivelsen, 2018-albumet "Helgardert", fikk Ole Morten til å kalle det for "en fest og en vitamininnsprøytning". Med den tredje singelen ute i disse dager kan vi trygt si at de fortsetter i samme spor.

Torstein Eriksen, vokalist og bassist i Norsk Råkk, har komponert melodien og skrevet lyrikken til "La Det Rulle". Med seg i bandet har han mannen med norsk rocks lengste navn, gitarist og korist Adrian Du Monceau, mannen som fyrer av de feteste riff fordi han kan. Trommis og perkusjonist er som vanlig Espen Wolmer Fladmoe, som hamrer like hardt som blåserrekka blåser. I denne rekka finner vi Mathias Hole på trombone, Vidar Enga med sitt horn og trompetist Kim Koffeld. I tillegg hjelper produsent Jørn til med litt ekstra perkusjon, og de har fått kule Ida Dorthea Horpestad fra like kule Blomst med på vokal. Det er med andre ord lite å utsette på mannskapet.

Låten åpner med et fett riff i The Specials-landskap, og når blåserne kommer inn ganske så kjapt så kommer Madness-feelingen ganske så umiddelbart. Torstein har hentet fram sommerstemmen, og det takta er av sorten som ofte ble hamret ut på Jamaica på slutten av 70-tallet. Vi snakker med andre ord om en låt som bør havne på en del spillelister hos folk som liker å ta seg en fest når sola varmer og pilsen står på bordet.

Videoen er en slags kollasj av tidligere ferieturer. Akkurat det kan være motiverende nok, og ikke minst nostalgis, i disse COVID-19-tider, når folk pakker kofferter og unger i bilen og retter neser mot Sørlandet, Lofoten og Senja. "Våre" ferieminner er fra California, Oslo og det jeg innbiller meg er Brighton. Det er en pir å spotte, som minner meg veldig om stedet jeg fridde til min kone. 

I løpet av de 2:35 filmen varer strømmer typiske ferieminner på, som palmer, strender, sol og blå himmel. Ja, i tillegg til køkjøring, grå bygninger i betong, en hund som soler seg, og en irriterende måke. "Damn the rules, it's the feeling that counts", står det på et skilt i videoen, og gudene skal vite at Norsk Råkk vet å skape den gode sommerfølelsen. Så, lytt til låten, sjekk ut videoen, og gled deg til ny skive fra bandet.

Kategorier