Bilde
Norges tøffeste garasjerockere? Fra venstre: Silje, Marius, Geir, Pelle og Signor

Universpremiere: Thee K-OTICS - Lovin' Kinda Rocket

Thee K-OTICS er et Oslo-band som har klart kunststykket å bli et av mine favorittband, og det med kun en singel på samvittigheten, en singel som attpåtil er mer enn to år gammel. I dag slipper de en video som fungerer som et frampek på det som skal komme om to uker - debutalbumet "We The Thee". Og alle hjerter gleder seg.

Thee K-OTICS er et ferskt band fra hovedstaden, men det er alt annet enn ferskinger i bandet. Bandet frontes av spinnville og "inn-til-beinmargen-rocker" Marius Kromvoll, som alle The Wilhelmsens-lesere vet er gitarist og vokalist i landets tøffeste rock'n'roll-duo Quarter Wolf. I Thee K-OTICS konsentrerer han seg ene og alene om vokaljobben, noe som er lett med to dritstilige gitarister som tar seg av seksstrengerne. Thor Erik "Signor" Havn (Los Plantronics) er lett den barskeste rytmegitaristen vi har her til lands når vi snakker om rock'n'roll med fuzz og vreng, og paret med Silje Dybedal (For the Love of Ivy og Cables) serveres det så mye gitarsnadder at man kan bli salig av mindre.

Kompet står to skikkelige ringrever for. Geir Fredriksen (The Franks, Mobsmen, High Octane Boys) er bassisten som alltid leverer det som må leveres, og med stødige Pelle Enebro (For the Love of Ivy) blir jobben gjort til laud. I tillegg har de ringreven Christer Krogh med på perk, og når man legger til at Krogh har spilt inn, mikset og produsert låten (og albumet som er rett rundt hjørnet) så måtte det bare bli en innertier på lydfronten. Når så selveste Bendik Brænne klasker til med barytonsax så blir det alvorlig mange deilige toner ut av høyttalerne. Sistemann som er med på "Lovin' Kinda Rocket" er Didrik Lund. Lund har lagt på tangent-lyder, noe som gjør seg veldig så bra. Herrefred, rock'n'roll er festlig!

""Lovin' Kinda Rocket" er en låt dypt inspirert av de to beste rockebanda som starter med bokstaven S; The Saints og The Stooges. Det låter selvfølgelig ikke som noen av de to nevnte banda som starter med bokstaven S, men muligens mer som noe fra Stones sin Exile-æra, avspilt på 78 rpm. Bare prøv!"

Det er Signor Havn som kommer med disse ordene, og det er lett å sette to strek under påstanden. Uten at jeg har prøvd å sette opp farten på platespilleren min. Men, det må jeg kanskje prøve på? Det går uansett unna i et forrykende tempo. Marius synger, brøler, hyler og hviner seg gjennom tre og et halvt minutt som bare han kan. Energien er alltid ivaretatt når han er involvert. Riffene er barske som fanden, ispedd licks og fete inputs fra frk. Dybedal. Og kompet? Det er så tøft som låten fortjener. Så sørger koringen fra Geir, Silje og Signor for at feststemningen sitter i kroppen lenge etter at låten er ferdig. Det er et kvalitetstegn, det.

Musikkvideoen er til dels filmet av oss selv i øvingsgrotta vår, og til dels blandet med filmklipp fra en svensk B-film fra 1999 kalt "It Came From Outer Space... n' Stuff" (Rande/Myrdhen Entertainment). Filmen ble laget av arbeidsledig ungdom i et samarbeid mellom arbeidsformidlingen og Östersunds kommune. (Pelle Enebro)

En av disse ungdommene var trommis Pelle som både laget rekvisitter, spesialeffekter og spilte i filmen. Han har også klippet musikkvideoen til "Lovin' Kinda Rocket". Bandet synes at estetikken og utenomjordingstemaet gjorde at den passet godt sammen med rakettsangen.

Så - get ready for take off!

Kategorier

Terningkast
Terningkast 6